torsdag 10 april 2008

18 Minuter är rekordet


Igår kväll var vi bjudna till Tyresö Kyrka för en informationsträff för alla som ska gifta sig där under året. Kul initiativ. Vi var lite sena som vanligt. Inspringandes i sista sekund. 2 präster, en tjej och en kille, presenterade kyrkan. Från början kändes det ok at vara där, bra information om vad som händer osv. Sen gick dom över till att gå igenom in och utmarscher. Här började det spåra ut. Alla i kyrkan hade inte fått pappret med alla namn på marscherna utan ena prästen stod och skulle berätta vad dom hette och sen skulle dom spelas på orgeln. Dom tre första behöver ingen presentation. Det är dom vanligaste som används, ni vet, Daaa Daa dada daaa daa dada, daaa daa daa daa, daa daa daa, da da da. Typ, ni fattar :-) Sen kom 7st som alla lät som "midnatt råder, tyst det är i husen, tyyyyyyyyst iiiii huuuuuuusen........"

Ylvas tärna Elin höll låda och jag skrattade så tårarna rann. När detta musikinferno var över så gick den kvinnliga prästen igenom själva vigselakten och vi hörde inte ett enda ord hon sa. Allt gick i "fast forward" och hon stannade inte en sekund för att andas. Det var ett ca 15 min långt bandtrassel.

Sen kom den roliga delen, själva frågestunden. Här ställdes det en hel del bra frågor i början, tex får man välja vilken musik som in och utmarsch, ja det fick man osv osv. Sen så kom dom här människorna som kanske inte ska gå på såna här möten. Dom ska skicka ett brev till församlingen och märka brevet "100 frågor - Frågor för dom som inte har kvar alla hästar i stallet!"

"Inom vissa församlingar har man det så att Brudens Far MÅSTE lämna bort sin dotter, hur är det i Tyresö Församling, vad har ni för regler?" Ja du min käre vän, vi har just berättat för dig att du får ha vilken musik du vill, vad tror du själv?

18 Minuter var det snabbaste bröllop som dom hade haft! Ingen inmarsch, ingen utmarsch och inga psalmer. Raka rör hela vägen. Jag undrar om vi kan slå det...

Ylva kanske inte går med på det!?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske det är charmen med Vegasbröllop? Resan gör det till ett längre event för bruden samtidigt som Elvisprällen säkert är effektivt snabb med vigselakten för killen ;)

Anonym sa...

Hahaha, för fan, det där måste vi göra om. Nästa gång tar vi med oss en lapp med typ 30 frågor, as krångliga och ba ställer dem så att alla får sitta och gäspa i 2 timmar. Hahaha, vilka idioter, "om de kastar ris, måste jag tvätta håret dagen efter?!" "Måste man kyssa brudgummen?!" "Måste jag svara ja" hahaha Det är konstigt att sånna människor kommit till den punkten då de ska gifta sig, jag menar de kan ju inte ta ett eget beslut utan att rådfråga någon! Å andra sidan kanske de ringde församlingen för att fråga om det var ok :) puuuussstttt.

Anonym sa...

Och nej tror inte att Ylva skulle gå med på att köra en 17,5 minuters cermoni...men det skulle vara grymt kul om man körde alla låtar i rapid...dandandandandandandan...du fattar ;)och att alla var tvugna och sjunga rocklåtar istället för psalmer hahahaa