måndag 1 september 2008

Jag kom, jag såg och jag hann nästan fram!


Som ni vet så bar det av till Casino Cosmopol igår. Hade turen att sitta direkt efter min svåger Micke. Bordet blev garanterat lite roligare av att vi satt tillsammans. Allt började bra och jag fick bra kort. Tappade några potter och blev rätt shortstacked innan jag kunde jobba mig uppåt lite. Efter först "växlingsbreaket" så blev det lite high chaparal. Folk började gå all in med lite vad som helst. Både jag och Micke tog tillfället i akt och stal massor med pengar av folk. Efter ca 3,5 timmars spel så slogs vi ihop med ett annat bord och vi var drygt 20 personer kvar av 80 startande. Här börjar den roliga delen. Jag börjar med att få pocket åttor. Jag raisar och en kille som är relativt shortstacked som sitter i sen position ställer in sin hög. Jag callar honom. Han har kungarna. Floppen kommer och jag träffar en åtta och vinner en ganska stor pott. Två händer senare tittar jag ner på Ess 4. Jag sitter i ganska sen position och efter mig har jag två snubbar som inte sagt ett ord sen vi satte oss. Nu ska vi bluffa. Raise. Snubben som sitter på stora blinden (det ser ut som någon slagit honom i ansiktet med ett skrotupplag) callar. Hmm, vad händer nu? Floppen kommer. Dam, tio och en fyra. Han har possition på mig men jag måste fan beta. Han har inte så mycket marker men jag måste ändå respektera både damen och tian. Jag betar och han callar, SHIIIIIIIIIT. Snubben vänder upp pocket treor och jag tror inte mina ögon. Jag var helt säker på att jag skulle torska men men, jag bad killen om ursäkt och klappade han på axeln.

Här händer det som jag tror att jag kommer få höra under en lång tid framöver. Jag sitter på stora blinden och Micke (min svåger ni vet) ställer in sina marker. Jag täcker honom lätt. Blir lite fundersam och tittar ner på mina kort. Ess Knekt. Jag vet att Micke hatar dom över allt annat i poker, jag måste vara med. CALL. Han vänder upp dam dam, tror jag. Jag är lite chockad sedan dom tidigare potterna så Micke får korrigera mig senare. Han leder i alla fall. Jag kommer inte exakt ihåg vad som kom på floppen osv men det jag vet är att jag på Rivern fick stege. Micke ute och jag kommer få äta upp detta.

Sen var det bara att hålla i hatten till finalbordet. Här var det ställningskrig då det endast är 9 som får pengar och ingen vill ju åka i "bubblan". Efter typ 2 varvs marker flyttar så åker en kille. Härefter börjar "all in" kriget.

När vi sedan är 6 pers kvar, så tittar jag ner på Ess Dam. Jag sitter på lilla blinden och efter mig har jag en pratglad, jäkligt trevlig snubbe. Jag snodde hans blind under förra varvet så nu kanske jag kan göra det igen. ALL IN. CALL. Han täcker mig så när som på 3500. Potten är på över 60.000:-. Han visar Knekt knekt. Dessa håller och jag är ute. 2000 kr och en hedersvärd 6:e plats. Helt ok.

Det roliga slutar inte här. Medans jag spelat klart turneringen så har Micke Widén suttit och spelat 20/20 No limit cashgame och vunnit ca 3000 kr. Det kunde ha varit lite drygt 5000:- om en snubbe inte floppat kåk med fyror samtidigt som Micke hade kåk med treor. Bra jobbat i alla fall.

Det slutar inte där heller. När vi kommer ner till foajén och vi ska växla in och få våra pengar så slänger Micke Lindberg i en hundring i en automat. Jag vet inte riktigt hur det gick till men vips så hade han också vunnit 1000 kr. En bra kväll som fick avsluta en riktigt, riktigt bra helg! Nästa helg är det kräftskiva på lördagen, Dop för Elion och Kela. Det är även poker i klubben. Vilken pärs!!!

Ha en trevlig vecka!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Fan va skoj vi hade igår! Bra spelat i Turneringen Henrik, ser fram emot nästa gång =)

Cheso sa...

Det var helt enkelt en kanonkväll!